Művelődési ház

 
Klub Könyvtár Berzsák Krisztina
Cím: 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 11.
Telefon: 06/70-427-1894
 

Állandó programok:

  • könyvtári kölcsönzés
  • ingyenes internethasználat
  • tartásjavító- kondicionáló torna
  • sportolási lehetőségek
 

KLUBKÖNYVTÁR

A község egyetlen kulturális intézményeként működik , s ehhez megfelelően kell elvégezni a feladatokat. Az 1200 fős lélekszámú faluban az életkor szerinti összetétel inkább az idősek oldalára billenti a mérleget. Kevés a fiatal, a középkorú. Az intézmény nevében benne van a klub szó, amely a szabadidős tevékenységet is magában foglalja.

Az intézmény vezetője Berzsák Krisztina.

Az épületben megtalálható a könyvtár, a házasságkötő terem, az ifjusági klub, a néptáncos terem, az öltözők, a színpad a nagyteremmel.

A könyvtárban csocsóasztal, számítógépek és társasjátékok , Led televízió, hifitorony, dvd lejátszó is található.A könyvtárban a könyvállomány közel 9.000 kötet . A könyveken kívül újságok is vannak, mindenki megtalálja az életkorának és érdeklődési körének megfelelőt. A könyvtárban felnőtt és gyermekirodalom egyaránt helyet foglal a polcokon. A szépirodalomban mesék, ifjusági irodalom, krimik és különféle sorozatok vannak. A szakirodalmi állományunk kiterjedt a természettudományoktól , az általános műveken át a filozófia, pszichológia, vallás, társadalomtudomány, alkalmazott tudomány, művészet, sport, irodalomtudomány, földrajz, életrajz, történelem szakokig.

A számítógépeket a látogatók ingyen és korlátlanul igénybe vehetik internetezés céljából. A könyvtár nyitva tartási ideje a következő : kedden és csütörtökön 15 órától 19 óráig, szerdán és pénteken 14.30 órától 19 óráig és szombaton 10 órától 12 óráig.

A kultúrházban különféle sportolási lehetőségek vannak : többek között az iskola testnevelés órái valamint pingpongozás, aerobic és gyógytorna. Az intézmény helyet ad még különböző gyűlések lebonyolítására. Helyet kap még a házban a véradás és bármilyen összejövetel.

Rendszerességgel vannak klubjaink. Az Egészségfejlesztési Iroda rendezésében működik a Cukorbeteg Klub valamint az Életvezetési Klub. A Cukorbeteg Klub vezetője Ferenc Pálné dietetikus, az Életvezetési Klub Illés Ibolya egészfejlesztési mentálhiginékus vezetésével működik. A klubok kéthetes időközönként vannak. Az Egészségfejlesztési Iroda vezetője dr. Gál Edit szakgyógyszerész.

Az iskolások is átjönnek a könyvtárba foglalkozásokra, igény szerint jöhetnek a gyerekek. Húsvétkor, Karácsonykor, Költészet napjakor, Farsangkor is átjönnek emlékezetesebbé teszük az ünnepeket. Évek óta az iskolásoknak Könyvklubot tartunk, amely az olvasás szeretetére inspirálja a gyerekeket. Megismerkednek a különböző könyvekkel, fejlesztik az ismereteiket.

A házasságkötő teremben az esküvők megrendezésére van alkalom. A nagyteremben a sportoláson kívül szórakozásra is teret adunk, melyet batyus bál, családi összejövetek, osztálytalálkozó, farsangi bál formájában is ki lehet használni. A nagyteremben színpad található, amelyet a mulatságok és színházi előadások alkalmával igényve veszünk.

Az épületben termékbemutatók és vásárok állnak rendelkezésre időközönként a falu lakosságának, mivel a községben nincsenek szaküzletek.

Tehát a Kultúrház sok célból rendelkezésre áll a falunak az élet minden színterén.